Dronten

Lezing Jaco Houweling

In verband de situatie rondom het Coronavirus en gezien de samenstelling van ons ledenbestand heeft het bestuur van Groei&Bloei Dronten besloten de lezing niet door te laten gaan. Wij hopen hem op een later moment in te halen.

Maandag 16 maart zal Jaco Houweling voor ons een lezing houden over bijzondere bomen binnen Dronten.

Wat heeft een walvis met bomen te maken, hoe oud is de mammoetboom en waar in Dronten groeit de tonderzwam? Aan de hand van 12 verschillende bomen gaan we in deze lezing door heel Dronten heen.

"In 2 x 45 minuten zal ik iets vertellen over de herkomst van bomen en een aantal van de meest opvallende bomen bespreken.  De presentatie is gemaakt met foto’s uit Dronten dus iedereen kan de bomen uit de lezing ook dagelijks zien. "

Omdat bomen vaak het meest opvallende onderdeel van de buitenruimte zijn bepalen ze ook voor een groot gedeelte het beheer en het onderhoud van diezelfde buitenruimte. In de lezing zal dit ook zeker langskomen en als laatste staat een boom nooit op zich zelf maar is onderdeel van een heel ecologisch systeem dit systeem heeft de boom nodig maar omgekeerd heeft de boom ook al die ecologische partners nodig.  Kortom over bomen is zoveel te vertellen.....

De avond begint om 20.00 uur in de Open Hof.

De toegang is gratis, u krijgt bij binnenkomst een lootje voor de verloting en consumpties zijn ook gratis.

Aansluitend wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden