13 juli Het jaarlijkse busreisje naar Klein Rassert en de Vlinderhof

Tijdens het jaarlijkse julireisje gaan we dit jaar naar Erf en tuin Klein Rassert en de Vlinderhof.

Op vrijdagochtend 13 juli vertrekken we om 9 uur met de bus vanaf de parkeerplaats bij de Ark.

Om tien uur worden we verwacht bij Klein Rassert voor koffie/thee en iets lekkers. Daarna kunt u de tuin bekijken.

De tuin, 5400 m2 groot, is landelijk gelegen. De hoofstructuur van de tuin ontstond ca 20 jaar geleden door middel van de aanleg van een hoofdstructuur met hagen. De laatste 15 jaar zijn borders ontwikkeld.

Een proces waaraan nog geen eind gekomen lijkt te zijn...met liefde voor het erf en tuin. De tuin kenmerkt zich door een structuur van hagen en losheid in de borders met bijzondere beplanting. Gazons, borders en kamers,  boomgaardjes, een vogelbosje, een paddenpoel...en meer.

Om 12 uur vertrekken we naar ons lunchadres Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens, waar we van 13.00 tot 14.00 kunnen lunchen.

Om 14.00 terug in de bus naar de Vlinderhof. De Vlinderhof is gelegen in het Maximapark in Vleuten. Onderdeel van een groot park met volop fiets en wandelroutes is de Vlinderhof een kleurige oase middenin een verstedelijkt gebied.

De tuin is ontworpen door Piet Oudolf en wordt onderhouden door vrijwilligers. Om 14.30 krijgen we een rondleiding over het ontstaan van de tuin, ontwerper Piet Oudolf, de Dutch Wave, het beplantingsplan en het bollenplan van de Vlinderhof.

Om 16.30 vertrekken we weer richting Dronten en verwachtten rond 17.30 weer bij de Ark te zijn.

Prijs (te betalen in de bus, het liefst zoveel mogelijk contant)

40 euro voor leden

45 euro voor niet leden.

Heeft u dieet wensen dan kunt u dat aangeven op het opgaveformulier.

Opgeven t/m 1 juli. U krijgt een bevestiging, zo niet, neem dan contact op.

U kunt zich opgeven via het opgaveformulier hieronder of als dit niet lukt kunt u bellen naar Abel Jan Bouwman 0321-314270 of Hester van der Hout 0321-314117.

(Bij verhindering moet u helaas wel de vaste kosten (bv. huur van de bus, € 15,- p.p. voldoen.)

Hieronder kunt u zich opgeven voor het busreisje.
Bent u lid of geen lid

De bloemenweide